Кільбурт

Дмитро Маркович

Свідоцтво на право зайняття адвокатською діяльністю № 801 від 20.09.2011р.

«Я не хочу, щоб юрист говорив мені, що я не можу робити. Я наймаю
його для того, щоб він сказав мені, як зробити те, що мені потрібно».

Дж. П. Морган

Захист персональних даних


Останнім часом майже всі суб’єкти підприємницької діяльності зіткнулись з проблемою захисту баз персональних даних. Як всі напевно знають, що 01.01.2011 року набрав чинності Закон України «Про захист персональних даних» № 2297-VI від 01.06.2010 року. Відповідно до даного Закону всі володільці бази персональних даних зобов’язані зареєструвати свої бази персональних даних, внести їх до Державного реєстру баз персональних даних.

Що таке база персональних даних, відповідно до ст. 2 Закону України «Про захист персональних даних» № 2297-VI від 01.06.2010 року, база персональних даних - іменована сукупність упорядкованих персональних даних в електронній формі та/або у формі картотек персональних даних, а в свою чергу персональні дані - відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована.

Кожен підприємець або компанія, яка має в штаті найману працю або співпрацює з фізичними особами, має базу персональних даних та відповідно до Закону повинна її зареєструвати та забезпечити її захист.

З 01.07.2012 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення законодавства про захист персональних даних» відповідно до якого всі володільці баз персональних даних несуть відповідальність як адміністративну так і кримінальну, за порушення у сфері захисту персональних даних законодавства.

Тобто кожен суб’єкти господарювання зобовязаний зареєструвати базу персональних даних та вести її відповідно до законодавства. Адвокат допоможе Вам зареєструвати бази персональних даних та розробить для Вас внутрішні положення, накази та інші документи, які необхідні для нормального функціонування підприємства у сфері захисту персональних даних.

Отже, будьте уважні та дотримуйтесь вимог законодавства.

Новини

- Захист персональних даних в Україні

На web-сторінці адвоката Кільбурта Дмитра Марковича Ви також можете знайти новини законодавства, які були прийняті, законодавчі зміни до чинних нормативних актів та новини законодавства України в цілому.